Gelişen teknoloji yalnızca kullandığımız akıllı telefonlarda, bilgisayarlarda karşımıza çıkmıyor. Bilim, sağlık ve güzellik alanındaki yenilikçi gelişmeler ile çağa en güzel ve sağlıklı şekilde ayak uydurmamızı sağlıyor. Estetik dünyasında adından sıkça söz ettirmeye başlayan Hibrit Dolgu da bu yeniliklerden biri…

 

NEDİR?

Hibrit kelimesinin basit tanımıyla başlayalım. Hibrit, iki farklı güç kaynağının bir arada bulunması anlamını taşır. Hibrit Dolgu da iki farklı ve etkili molekül olan PLA ve HA’in faydalarını aynı anda tek bir uygulama ile sunabildiği için Hibrit kelimesiyle örtüşür. İp, mezoterapi ve dolgu uygulamalarıyla beklenen lifting, lacim ve rejüvenasyon etkilerini birlikte elde edilmesini sağlar. Hibrit Dolgu, HA’in dolgu etkisinin PLA’nın deri altında kollajen üretimini uyarıcı etkisiyle birleştiren, hibrit teknolojisi ile geliştirilmiş mikropartiküllerin oluşturduğu özel bir dolgudur.

 

ETKİ MEKANİZMASI NASIL GERÇEKLEŞİR?

Distile su ve lidokain ile sulandırma sonrasında kohezif (yapışkan) bir hale dönüşen HA, kullanılan hibrit teknolojisi sayesinde cilt altında homojen bir dağılım göstererek çapraz bağsız olmasına karşın etkinlik gösterir. Etki göstermeye başlaması 6-9 hafta boyunca sürebilir… HA, PLA’nın sentezlenmeye başlayıp etkisini göstermeye başlayana kadarki süreçte varlığını devam ettirir. Uygulamadan 6-9 hafta sonrasında ise PLA’nın etkisini göstermesi ile kırışıklıkların giderilmesi ve cilt kalitesindeki artış, artarak devam eden doğal hacim kazanımı ve lifting etkisiyle birlikte 1.5 yıla yakın etkinliğini korunur.

 

SPOT
Biliyor muydunuz?

Yapılan klinik çalışmalar 6. aydan sonrasında bile kollajen üretiminin ve dolayısıyla rejüvenasyon etkisinin artarak devam ettiğini ortaya koyuyor…. PLA’nın dokudan tamamen atılımının yaklaşık 2 yıla yakın bir süreyi bulduğu değerlendirildiğinde, ürünün etkilerinin nasıl uzun süre devam edebildiği sorusuna da açıklık getiriyor.